ویلچر مخصوص بیماران قطع نخاع

ویلچر مخصوص بیماران قطع نخاع: جابجایی، حرکت و تأمین نیازهای افراد کم‌توان و بیماران قطع نخاعی، دغدغه همیشگی و مشکل اساسی والدین و خانواده‌های بیماران قطع نخاع می‌باشد. ناتوانی این افراد در انجام کارهای شخصی خود باعث شده که همیشه برای حرکت و انجام امور خود به کمک دیگران نیاز داشته باشند. درگذشته تمام‌کارها و نیازهای افراد قطع نخاع توسط اعضای خانواده و یا والدین و به‌ صورت فیزیکی و کمک‌های دستی انجام می‌شد. اما پس از گذشت زمان و به وجود آمدن ویلچر دستی، تا حدودی کمک بزرگ و ویژه‌ای به این افراد و خانواده‌های آن‌ها شد. اما ویلچرهای دستی نیز سختی‌ها و کمبودهای مخصوص به خود را دارا هستند که در استفاده از این ویلچرها هم تا حدودی به کمک افراد دیگر نیاز خواهد بود.

با گذشت زمان و پیشرفت علم و تکنولوژی در زمینه پزشکی و تجهیزات پزشکی، فناوری‌های جدید و به‌روزی در عرصه وسایل حرکتی و کمکی بیماران قطع نخاع، به میان آمده است. امروزه انواع متفاوتی از ویلچر برقی توسط کشورهای مختلفی مانند ایران، آلمان، تایوان و سوئیس و حتی چین تولید و عرضه می‌شود. که با تکنولوژی و طرح‌های خاص و ویژه خود کمک بزرگی به افراد قطع نخاعی و ناتوان در حرکت انجام می‌دهند. ویلچر برقی مدل ایستا که از پیشرفته‌ترین و مجهزترین تجهیزات پزشکی برای افراد کم‌توان و بیماران قطع نخاعی است. در سه نوع، تمام اتوماتیک، نیمه اتوماتیک و چرخه‌ای مکانیکی وجود دارد.

☑ بهترین ها را انتخاب کنید! انواع برند ویلچر برقی

انواع ویلچر

افرادی که دچار قطع نخاع هستند، به‌وسیله ای به نام ویلچر نیاز دارند. با انتخاب یک ویلچر خوب، می‌توان بهبود زیادی در شرایط جسمی و روحیِ افراد کم‌توان ایجاد کرد. در ادامه به بررسی انواع ویلچرها خواهیم پرداخت:

  • ویلچر دستی: ویلچرهای دستی یا ساده، جزو اولین انواع ویلچر بوده و معمولاً وزن کمتری نسبت به ویلچرهای برقی دارند. ویلچرهای ساده برخلاف ویلچرهای برقی، امکانات خاصی ندارند و از جریان برق برای حرکت دادن آن‌ها استفاده نمی‌شود.

  • ویلچر ارتوپدی: ویلچرهای ارتوپدی درواقع همه قابلیت‌های ویلچرهای ساده را دارا هستند. علاوه بر آن، این نوع ویلچرها توانایی آن را دارند که بتوان زیردستی و جاپایی‌شان را از هم جدا نمود.

  • ویلچر اسپرت: توانایی و تمایل به ورزش کردن در افراد کم‌توان، همانند هر فرد دیگری وجود دارد. ورزشکاران در مسابقات ورزشی از ویلچرهای اسپرت بهره می‌برند.

  • ویلچر سی پی: بیماران فلج مغزی و یا بیماران سی پی، باید از ویلچرهای سی پی استفاده کنند، که نگه‌دارنده سر، نگه‌دارنده گردن، نگه‌دارنده ران و نگه‌دارنده پهلو آن‌ها است.

  • ویلچر برقی: این نوع ویلچر، دارای باتری شارژ پذیر است. باتری این دسته از ویلچرها با نیروی برق شارژ می‌شود. و نیروی کافی و لازم برای حرکت دادن دستگاه را فراهم می‌کند. موتور این ویلچر می‌تواند سرعت‌های متفاوتی را برای دستگاه ایجاد کند.

  • ویلچر پله رو: ویلچرهای پله رو به ویلچرهای بالابر هم معروف هستند. تکنولوژی پیشرفته افزایش ارتفاع، قابلیتی بوده که به بعضی از ویلچرهای برقی اضافه ‌شده و به کاربر کمک می‌کند تا به اجسامی که در ارتفاع بالا قرار دارند، دسترسی پیدا کند.

  • ویلچر حمام و دستشویی: ویلچرهای ویژه حمام و یا دستشویی ، دارای محلی برای جاگیری لگن و یا توالت فرنگی می‌باشند. لگن ویلچر را می‌توان به ‌راحتی از ویلچر جدا نمود.

  • ویلچر کودکان: کودکان و همچنین نوجوانان از جمله افرادی هستند که وزن پایین و یا جثه کوچکی دارند. ازاین‌رو، ویلچری که برای این دسته از افراد انتخاب می‌شود، باید سبک باشد تا اگر از نوع دستی بود، کاربر بتواند به‌آسانی آن را جابجا کند.

ویلچر مخصوص بیماران قطع نخاع
ویلچر مخصوص بیماران قطع نخاع

ویژگی‌ ویلچر مخصوص بیماران قطع نخاع

ویلچر مخصوص بیماران قطع نخاع چه ویژگی‌هایی دارد؟

  • ویلچر مخصوص بیماران قطع نخاع بایستی از نظر بدنه اصلی دارای استقامت بالایی باشد تا به ‌راحتی در برخورد با موانع دچار آسیب نشود. برای مثال در شاسی زیر و ضربدری آن از لوله‌های قوی استفاده‌ شده باشد.

  • ویلچر ساده و خوب باید از نظر آبکاری مناسب باشد تا بدنه آن به شکل براق باشد و به ‌راحتی دچار زنگ‌زدگی نشود. خصوصاً در مناطقی که رطوبت بالایی دارند.

  • ویلچر مخصوص بیماران قطع نخاع باید بدنه آن به‌گونه‌ای طراحی شود تا در هنگام قرار دادن داخل خودرو به‌راحتی جابه‌جا و تا شود و بتوان آن را در خودرو جای گذاری کرد.

  • یکی دیگر از ویژگی‌های ویلچر مخصوص بیماران قطع نخاعی این است که جاپایی آن به شکل تاشو و متحرک باشد و وقتی ‌که از ویلچر استفاده نمی‌کنیم، فضای کمتری را اشغال کند.

  • جنس کفی و پشتی آن باید از جنسی باشد که به‌راحتی دچار آسیب و پارگی نشود و استقامت زیادی داشته باشد و برزنت یکی از باکیفیت‌ترین نوع کفی و پشتی ویلچر بشمار می‌رود.

  • دارای ترمز روبروی چرخه‌ای باشد تا وقتی‌که می‌خواهید ویلچر خود را کنترل کنید به‌آسانی با کشیدن ترمزها از حرکت کردن ویلچر جلوگیری کنید.

  • اصلی‌ترین اجزای ویلچر کمربند ایمنی است که در هنگامی‌که شما ترمز را به‌صورت ناگهانی می‌کشید از حرکت کاربر به سمت جلو جلوگیری کند.

  • جنس چرخ ها اگر اسپرت پلاستیکی باشد، باید از مواد ABS درجه ‌یک استفاده شود تا به‌آسانی دچار شکستگی نشود و ظاهر زیبای خود را حفظ کند. و اگر از جنس فلز باشد ترجیحا قسمت داخلی آن از آلومینیوم باشد تا به سبک ‌تر بودن ویلچر شما کمک کند.

  •  به‌ طور کلی ویلچر مخصوص بیماران قطع نخاع بایستی طراحی و ظاهر زیبا داشته باشد تا کاربر را جذب خود کند.

  •  خدمات پس از فروش داشته باشد تا بعد از سال‌ها قطعات ویلچر را بتوان جایگزین قطعات قدیمی و کهنه کرد.

♿فروشگاه تجهیزات توان بخشی ویل طب

فروشگاه تجهیزات توان بخشی ویل طب ارائه کننده انواع تجهیزات توان بخشی با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت

جابجاکردن ویلچر بیمار قطع نخاع توسط همراه

بالا رفتن از پله با کمک 2 همراه: از بین 2 همراه نیاز است یک نفر مقابل ویلچر خم شود و چارچوب صندلی را به دست بگیرد. همراه دوم نیز پشت ویلچر بایستد و دسته‌های صندلی را محکم بگیرد. هنگامی‌ که هر دو نفر برای بلند کردن ویلچر آماده هستند، فردی که روبه‌رو صندلی قرار گرفته است باید ویلچر را به سمت بالا و عقب هل دهد و فردی که پشت ویلچر قرار گرفته است با کمک پاهای خود به بالا کشیدن صندلی کمک کند.

بایستی توجه نمود که در هنگام بلند نمودن ویلچر، باید از پاها کمک گرفت. بلند کردن ویلچر با استفاده از کمر ممکن است به آسیب ‌دیدگی منجر شود. در تمام طول این مدت کمر خود را راست و صاف نگه‌دارید.

حرکت دادن ویلچر به بالای پیاده‌رو: پشت ویلچر قرار گرفته و دسته‌های آن را محکم به دست بگیرید. صندلی را تا حد امکان به سمت پیاده‌رو یا به سمت جدول نزدیک کنید. یکی از پاهای خود را روی میله افقی پایین ویلچر قرار دهید و با یک فشار ویلچر را به سمت عقب خم‌کنید تا جایی که ویلچر را بر روی چرخ های عقب نگه‌دارید. سپس با واردکردن فشار به ویلچر آن را به سمت جلو حرکت دهید و از پیاده‌رو عبور کنید.

هل دادن ویلچر به پایین جدول یا پیاده‌رو: دوباره پشت ویلچر قرار گرفته و دسته‌های آن را محکم به دست بگیرید. صندلی را به سمت لبه جدول یا پیاده‌رو بیاورید. برای تسلط کافی و کنترل بیشتر صندلی را به عقب برگردانید.

ویلچر مخصوص بیماران قطع نخاع

🦼حتما بخوانید: تکنولوژی ویلچر‌های مدرن🦼

نتیجه گیری

ویلچر مخصوص بیماران قطع نخاع : با گذشت زمان و پیشرفت علم و فناوری در زمینه پزشکی و تجهیزات پزشکی، فناوری‌ها و پیشرفت‌های جدیدی در زمینه موتور و وسایل کمکی بیماران قطع نخاع پدید آمده است. امروزه انواع ویلچر برقی از کشورهای مختلف مانند ایران، تایوان و سوئیس تولید و عرضه می شود که با تکنولوژی و طراحی خاص خود کمک شایانی به افراد ضایعات نخاعی و معلولیت می کنند. ویلچر برقی استاتیک یکی از پیشرفته ترین و مجهزترین تجهیزات پزشکی برای افراد دارای معلولیت و بیماران قطع نخاع می باشد که در سه نوع چرخه تمام اتوماتیک، نیمه اتوماتیک و مکانیکی موجود می باشد.

📝 امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد نظرات و تجربیات خود را از خواندن این مقاله از طریق کامنت با ما به اشتراک بگذارید . 📝

بروزرسانی 11.05.01

10:04:13  ق.ظ

حرکت زندگی است، گردش چرخ زندگی با ما!

ویل طب مجموعه‌ای کامل از ویلچرهای آلومینیومی، ویلچرهای استیل، ویلچرهای مخصوص حمام و دستشویی، ویلچرهای برقی، انواع بالابر بیمار و واکر را با کیفیتی برتر و تنوعی بی‌نظیر ارائه می‌دهد تجربه‌ای که راحتی و اطمینان را برایتان به ارمغان می‌آورد.

کیفیت بالا، امکان خرید قسطی، و خدمات متمایز، تجربه‌ای متفاوت را برای شما رقم می‌زند.

ویلچر مخصوص بیماران قطع نخاع
فهرست مطالب