انواع واکر برای سالمندان
امروزه بیشتر مفاصل و استخوانهای افراد مسن دچار دگرگونیهایی که مربوط به پیری و افزایش سن است، میشود. این مشکلات که در بدن سالمندان و افراد مسن به وجود میآید، باعث ضعیف شدن و کمتر شدن عملکرد تحرکی این افراد میشود. برای رفع این مشکل انواع واکر برای سالمندان در انواع گوناگون طراحی و تولید میشود تا بتواند کیفیت زندگی آنها را افزایش دهد.
همچنین بسیاری از بیماریها مانند بیماری آرتروز در افراد مسن بسیار رایج است که آن هم باعث به وجود آمدن مشکلاتی در تحرک افراد میشود. این مشکلات باعث به وجود آمدن عدم استقلال در سالمندان خواهد شد و این افراد حتی برای کارهای ناچیزی مانند رفتن به دستشویی و رفتن به آشپزخانه نیز به کمک دیگران نیاز پیدا خواهند کرد و درنتیجه باعث به وجود آمدن ناامیدی و افسردگی در این افراد میشود و همچنین گوشهنشینی و تنهایی هم به همراه دارد؛ ولی با استفاده از انواع واکرها سالمندان میتوانند تا حدود زیادی جلوی این مشکلات را بگیرند.
درنتیجه برای سالمندانی که آسیبهای جسمی و مشکل تعادل دارند، یکی از مناسبترین گزینههای موجود برای داشتن یک زندگی سالم و پرنشاط، استفاده از واکر و یا واکر رولیتور است.
قیمت انواع واکرها با توجه به مدل و برند آن تعیین میشود. امروزه بیشتر واکرها بهعنوان یکی از اساسیترین وسایل یا تجهیزات پزشکی در بین افراد در نظر گرفته میشود. اکثر سالمندان میتوانند با خرید این وسیله از آن استفاده کنند. همچنین حدود بازهی قیمتی انواع واکر در بازار کشور از 100 هزار تومان تا 250 هزار تومان نسبت به جنس، ویژگی، قابلیتها و مدت زمان تضمین یا گارانتی گوناگون میباشد.
انواع واکر برای سالمندان
نخستین گامی که برای تعیین مناسبترین واکر برای سالمندان باید برداشته شود، این است که ابتدا مناسب ترین نوع واکر را برای استفاده سالمندان تشخیص دهید.
واکر استاندارد (ساده یا بدون چرخ)
معروفترین مدل واکر، واکرهای استاندارد میباشد. واکر استاندارد برای سالمندان واکر بدون چرخ است.که یک دسته در بخش بالای واکر برای نگهداشتن تعبیه شده است. سالمندان برای استفاده از آن باید دستهی واکر را با دو دست خود بگیرند. و واکر را از سطح زمین بلند کنند.و آن را مقداری جلوتر از خودشان قرار دهند. و بعد به آهستگی به طرف آن گام بردارند.
اصولاً بیشتر واکرهای استاندارد، مقاوم، سبک وزن و ازلحاظ قیمتی ارزان هستند. سرعت حرکت این مدل از واکرها آهسته و کند است.و بیشتر برای سطوح افقی مناسب است. واکرهای استاندارد برای افرادی مناسب است که در برقراری حفظ تعادل دچار اختلال و مشکل هستند. و کسانی که پاهای آنها میلرزد و همچنین سالمندانی که بهخوبی نمیتوانند روی پاهای خود بایستند.
واکر چرخ دار
کارکرد واکرهای چرخدار، دقیقاً مانند واکرهای استاندارد است. با این فرق که در قسمت پایه جلوی آن دو عدد چرخ وجود دارد که قابل چرخیدن نیستند و ثابت هستند.
این چرخ ها سبب انتقال آسانتر و آسانتر شدن حرکت در خارج از منزل میشود. مزیت واکرهای چرخدار نسبت به واکرهای ساده یا بدون چرخ در این است که برای استفاده از آن دیگر نیازی به تکان دادن واکر نیست.
در نتیجه این مدل مناسبترین و کاربردیترین واکر برای آن گروه از سالمندانی است که توانایی نیروی دست کافی ندارند. این افراد میتوانند با کشیدن یا هل دادن، واکر را حرکت دهند. یکی از مزیتهای واکرهای چرخدار، آسانتر شدن حرکت در سطوح مرتفع و ناهموار است. و از دیگر ثمرات این مدل از واکرها در مقایسه با واکرهای ساده است.
واکرهای چرخدار بیشتر برای کاربرد در داخل منزل یا بیرون از منزل مناسب هستند.ولی هنگامی که فرش ضخیم در منزل وجود داشته باشد، این نوع واکر نمیتواند بهترین واکر برای سالمندان باشد. اصولاً این مدل از واکر مناسب افراد مسنی است که میزان برقراری تعادل آنها نسبتاً خوب یا متوسط است.
همچنین اگر وزن سنگینی را در واکرهای چرخدار بگذارید، نمیتواند بهطور ثابت بماند و آرام شروع به حرکت میکند.
رولیتور چهار چرخ
این مدل از واکرها، شامل چهار عدد پایه هستند. با این فرق که چهار عدد پایه آن شامل چرخ است. و همچنین دسته این مدل از رولیترها دارای ترمزهایی است که با فشار دادن آن، واکر متوقف میشود.
چرخهای این مدل از واکر سبب شده این واکر به معروفترین واکر برای سالمندان مبدل بشود. همچنین بعضی از واکرهای چهارچرخ که به بازار عرضه میشوند برای فرد صندلیای برای نشستن تعبیه میکنند و در نتیجه هر وقت که سالمندان از قدم زدن با این مدل از واکر خسته و درمانده شدند، میتوانند به روی آن صندلی بنشینند و کمی استراحت کنند.
همچنین برخی دیگر از این واکرها، برای آسایش بیشتر افراد مسن، سبدهایی برای گذاشتن وسایل مورداحتیاج درست میکنند. رولیترهای چهارچرخ، برای کسانی مناسب است که برای حفظ تعادل خود وابسته به واکر نیستند و همچنین معمولاً برای کارهای ضروری خارج از منزل مناسب است.
مشکل اصلی این مدل از واکرها این است که ازلحاظ وزنی بسیار سنگین هستند و بیشتر این واکرها وزنی معادل با 10 کیلوگرم دارند.
رولیتر سه چرخ
این مدل واکر نیز همانند واکرهای چهار چرخ است، با این تفاوت که شامل سه چرخ است. این مدل واکر شکلی مثل مثلث دارد که دارای یک چرخ در جلو بوده و دوچرخ در قسمت پشت آن قرار دارد. همانند واکرهای چهارچرخ. این واکرها هم روی دستههای خود ترمزهایی دارند که با زدن دکمه آن واکر متوقف میشود.
این مدل واکر از واکرهای چهار چرخ کوچکتر و سبکتر است و شکل مثلثی آن امکان بهتری برای گام برداشتن ایجاد میکند. این مدل از واکرها محلی برای نشستن و استراحت کردن ندارد اما خوشبختانه سبدهایی برای جایگیری وسایل در آنها قرار دارد. این نوع واکرها برای افراد مسنی که دارای آسیبهای تعادلی هستند مناسب نیست.
واکر تاشو
این نوع واکر نیز همانند واکرهای استاندارد یا ساده است با این فرق که توانایی تا شدن دارد و برای هنگامی که سالمندان نیاز به جمع کردن واکر دارند، مانند قرار دادن در وسیلههای نقلیه مثل ماشین، اتوبوس یا حتی موتور و همچنین سفرها بسیار مورداستفاده قرار میگیرد. در کل این واکرها دارای قیمت نسبتاً کمی هستند.
همچنین پیش از خرید واکرها باید مطمئن شوید که واکر میتواند قد و وزن افراد را تحمل کند. برای این کار باید به موارد و نکتههای زیر توجه نمایید؛
- باید به صورتی که بازوهای خود را به شکل طبیعی در کنار خود آویزان کردهاید، بایستید.
- آرنج افراد که روی دسته واکر قرار دارد باید با شانه و بازوی فرد زاویه 20 درجه داشته باشد.
- توجه به مکانهای مورداستفاده واکر به این صورت که واکرهای استاندارد برای استفاده در منزل کاربرد دارد و واکرهای چرخی برای استفاده در محیط خارج از منزل کاربرد دارد.
انواع واکر برای سالمندان یکی از مهم ترین و اصلی ترین ابزارهای مورد نیاز سالمندان در دوره سالمندیشان است این ابزار به سالمندان در جهت حرکت بهتر و ابرتباط مستقلانه کمک شایانی می کند. امروزه مدل های مختلف واکر متناسب با نیازهای مختلف سالمندان تولید شده است تا به آنها در ارتقای کیفیت زندگیشان کمک کند. واکرها به طور کلی با بهبود راه رفتن سالمندان علاوه بر حس اعتماد به نفس در آنها، آنها را از خانه نشینی و دوری از اجتماع نیز باز می دارد .
در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در بخش تماس با ویل طب در ارتباط باشید. همچنین می توانید تجربیات و نظرات خود را در خصوص انواع واکر برای سالمندان با ما به اشتراک بگذارید.
تاریخ آپدیت 03.08.25