ویلچر پله رو دستی یا برقی؟
نقص در بدن منجر بهوجودآمدن محدودیتهایی در انجام کارها، حملونقل و سایر روزمرگیهای یک فرد توانخواه میشود. اما امروزه پیشرفت فناوریها به صورتی بوده است که این محدودیتها کاهش یابند تا درصد بهبود زندگی فرد افزایش پیدا کند. مشکل جابهجایی در پلهها برای افراد معلول سبب شد تا ویلچر پله رو برای آنها ابداع شود که به دو دسته و برقی تقسیم میشوند. این ویلچرهای پله رو دستی طبیعتاً بدون استفاده از برق، کار میکنند. و نیروی محرکه آنها، انرژی بدن است. در ساختار ویلچرهای پله رو دستی از ۴ چرخ استفاده شده که برای پیمایش فاصلههای کم مناسب است. و برای چرخهای عقبی آن ترمزهایی تعبیه شده که در سطوح شیبدار بتوان ویلچر را کنترل کرد.
دو دسته در قسمت عقبی این ویلچر قرار دارد. که در بالای پشتی صندلی تعبیه شده تا برای کسی که آن را حمل میکند، نیازی برای خم شدن وجود نداشته باشد. در قسمت جلویی این ویلچر دو دستگیره ساخته شده است. تا فردی که در پایین برای جابهجایی ویلچر قرار میگیرد، برای حفظ توازن در پلهها بتواند دستهای خود را بالا بیاورد. ویلچر دستی پله رو توانایی تا شدن نیز دارد و میتوان آن را داخل صندوق عقب ماشین، حمل نمود. نمونه ایرانی این ویلچر با آلیاژهای سبکتر ساخته شده تا وزن کار کاهش یابد.
ویلچر پله رو برقی
کلیه افراد توانخواه برای بهبود زندگی فردی و استقلال در جابهجایی تمایل به استفاده از ویلچرهای آسانتر دارند. که ویلچرهای برقی پله رو بهخوبی پاسخگوی این نیاز بوده است. ویلچرهای برقی پله رو خانواده بزرگی هستند و به لحاظ ساخت انواع متنوعی دارند اما همه آنها از دو شیوه کلی برای حرکت کردن استفاده میکنند. تسمه و جک. برای هرکدام از این شیوهها نمونههای بیشماری در بازار طبی وجود دارد و همه فروشندگان سعی بر آن دارند تا بهترین انتخاب را به مشتریان خود پیشنهاد کنند.
باید گفت به توجه به نرخ فروش این دو سبک حرکتی، سبک تسمهای بیشتر موردتوجه افراد قرار گرفته چرا که بخش حرکتی از آن از یک تسمه مانند تسمه تانکهای جنگی یا تسمههای نقالّه استفاده میکنند و کاربری آنها بسیار آسان است. استفاده از یک ویلچر پله رو برقی سبب میشود تا در زمان کوتاهتری، پلهها، پیموده شوند و ضریب ایمنی بیشتری برای توانخواهان به وجود بیاید.
بیشترین مدلهایی که از ویلچر پله رو برقی به فروش رسیده new fellow & dta هستند. نمونههای ایرانی اتکا و سانکو اتریشی از جکها برای حرکت در پله استفاده میکنند. سازندگان و متخصصین حوزه طب این شیوه را برای استفاده در حرکت و انتقالات تأیید میکنند. ویلچرهای برقی پله رو از کیفیت بالایی برخوردار هستند و برای منازل آپارتمانی که احیاناً آسانسور ندارند یا آسانسورهای آنها برای ویلچر فضا ندارد، انتخاب مناسبی خواهد بود.
ویژگیهایی مانند غلتک، طراحی و ساختار منحصربهفرد به همراه یک موتور قدرتمند منجر به حمل توانخواهان سنگینوزن گردیده است. در مشخصات فنی ویلچر برقی پله رو چنین آمده است که تحمل آنها تا وزن ۱۲۰ کیلوگرم است و وزن خود دستگاه ۳۰ کیلو میباشد. قابلیت شارژ آن ۴ ساعته بوده و موتور آن از نوع دینامی قدرتمند است. قدرت موتوری این ویلچر در حدود ۴۰۰ وات و ۱۵۰۰ دور است که در ابعاد ۵۷×۵۰×۱۲۰ خلاصه میشود.
فروشگاه تجهیزات توان بخشی ویل طب ارائه کننده انواع تجهیزات توان بخشی با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت